Juni!

Juni - tijd voor een leuke picknick met vrienden of familie!

Het is eindelijk juni en vandaag begint de meteorologische zomer! Eindelijk officieel weer tijd voor rokjes, zomerjurken, korte broeken en sandalen. Tijd om lekker aan een strandje te liggen, een duik in het water te nemen of gezellige avonden in de tuin door te brengen met vrienden of familie. Of gewoon lekker in je eentje met een goed boek en een wijntje erbij.

Of hoe is zit het met een picknick? Voor de kids altijd weer een avontuur, maar ook natuurlijk heerlijk romantisch met z’n tweetjes. Een picknickmand is snel gepakt, maar wat neem je mee? Gewoon een paar broodjes? Dan is het raadzaam om deze 1-2 uur van tevoren even in de vriezer te leggen. Tot jullie dan de picknickdeken neergelegd hebben en beginnen te smullen zijn ze weer helemaal ontdooid en smaken lekker vers, ondanks de warmte. Hetzelfde geldt voor de drankjes. Het voordeel is dat deze dan de rest ook nog koel houden, vooral als je nog gebruik van een koeltas maakt.

 

Wat kun je nog allemaal meenemen?

lunch-box-200762_300

  • Spiesjes met mini-mozarella’s, cherrytomaatjes en eventueel verse basilicumblaadjes
  • Voor de zoetekauwen: spiesjes met aardbeien en marshmallows
  • Een zelfgemaakte pastasalade
  • Fruitsalade
  • Wraps, bijvoorbeeld met sla en kip
  • Galia- / honingmeloen met rauwe ham
  • Gevulde sweet peppers
  • Gekoeld water met verse vruchten en/of kruiden (bijvoorbeeld aardbeien en munt, zie foto boven)

 

Neem het allemaal goed gekoeld mee en stop nog een aantal koelelementen mee in de tas / mand. Vergeet ook de zonnebrand niet en eventueel iets tegen muggen. Een pakje vochtige washandjes (of snoetenpoetsers) zijn ook altijd handig, dit wordt vaak vergeten!

Ik wens jullie veel plezier! Mochten jullie nog tips of recepten hebben, deze zijn altijd welkom!

 

(soms ook Tammy genoemd), 45 jaar, getrouwd, moeder van twee kids en werkzaam in online marketing en webdesign. Ik houd van mijn gezinnetje, muziek, lezen, digital art en bloggen, Hier was ik een hele tijd mee gestopt door tijdgebrek, maar ben vastbesloten de draad nu weer op te pakken!

4 gedachten over “Juni!

  1. Ik schrap de kip vanwege het risico en begin bij optie 1 lekker Italiaans
    Pepperoni arrostiti (Geroosterde paprika’s) (4 personen, ca 60 minuten bereiding)

    3 paprika’s
    teentje knoflook
    olijfolie
    zout
    enkele verse muntblaadjes
    citriensap

    Rooster de paprika’s in zijn geheel in een grilpan of op houtskool tot de schillen zwartgeblakerd zijn en open barsten. Doe de paprika’s vervolgens in een papieren zak en laat ze afkoelen.

    Snijj de knoflook in stukjes. Ontvel de paprika’s en verwijder de zaden. Snij de paprika’s in de lengte in repen en leg ze op een platte schaal.

    Breng het op smaak met olijfolie, zout, knoflook en munt. Besprenkel op het laatste moment met een scheutje citroensap en dien de paprika’s onmiddelijk op. (is het lekkerst natuurlijk )

    buon appetito

    1. Ja, dat lijkt mij ook erg lekker! Ben zelf ook gek op Italiaans eten, dus dat is helemaal iets voor mij!
      Wat ook lekker is: Tomaat, mozzarella en plakken gegrilde zucchini om en om in een schaal leggen en dan een dressing van olijfolie en citroensap eroverheen, op smaak gebracht met zout, peper, beetje suiker en evt. nog wat kruiden na smaak.

      Bedankt voor je recept Gijs x

Geef een reactie

emoticons
 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge