Boeken – lichte of zware lectuur?

Boeken - lichte of zware lectuur?

Ik lees graag. Ik ben geen boekenverslinder, maar ik heb periodes waar ik wel 2-3 boeken per week lees. Soms heb ik er ook de rust niet voor, dan ga ik er toch gewoon voor om nog een serie te bekijken. Maar als ik eerst eens begonnen ben met lezen kan ik ook niet zo makkelijk stoppen. Vooral ’s avonds, ik ga op tijd naar bed, maar een uurtje lees ik dan nog zeker.

 

Anders dan verwacht

Momenteel houdt ik van lichte lectuur. Anders dan verwacht weliswaar en dat zelfs op twee manieren. Licht qua gewicht en licht qua verlichting. Op het moment kies ik toch heel vaak voor e-books. Hier zijn voor mij een paar voordelen aan verbonden:

  • Ik kan ze downloaden en via mijn app lezen op mijn telefoon of tabletStapel boeken
  • Het scheelt enorm qua gewicht!!!
  • Ik kan ook zomaar boeken uit het buitenland bestellen en binnen een paar minuten beginnen te lezen (ik lees rond de helft van de boeken in het Duits)
  • Ik heb gewoon altijd een hoop boeken in mijn handtas
  • In de nachtmodus (witte letters op zwarte achtergrond) kan ik ook prima nog een tijdje in bed lezen en hoef er geen lamp voor aan te zetten en mijn man kan rustig doorslapen

 

 

In principe kan ik ook voor wat zwaardere (lees: echte!) boeken gaan, de bieb is 3 minuten lopen vanuit ons huis. Maar ik heb bijvoorbeeld nu een boek van mijn moeder in huis liggen met rond 900 pagina’s, dat voel je dan toch na een tijdje in je polsen als je in bed leest. En ze nemen meer ruimte in beslag. Ok, gewone boeken zijn wel iets anders. De geur, het gevoel, iets “echts” in de handen te hebben en niet afhankelijk zijn van je batterij…

Het heeft dus allemaal zijn voordelen en zijn nadelen. Waar ga jij voor? Lees jij veel?

 

Getrouwd, moeder van twee kids en werkzaam als grafisch vormgever in de marketingafdeling van een online verzendbedrijf. Ik houd van mijn gezinnetje, muziek, journaling, lezen, digital art en bloggen. Hier was ik een hele tijd mee gestopt door tijdgebrek, maar ben vastbesloten de (blog)draad nu weer op te pakken!

1 thought on “Boeken – lichte of zware lectuur?

  1. Anna Karenina soms of misschien de Toverberg van Thomas Mann? Ik lees minder nu met internet en anders voorkeur voor echte boeken, ja, milieu en zo hahaha. Yvonne Keuls lees ik alles van en verder romans uit de Romantiek met voorkeur voor Gustave Flaubert Je kon het op mijn FB account vinden, boek der boeken is toch Candide van Voltaire. Maar de zomeravonden zijn lang, de tv weinig of niets dus dan is lezzen buiten lekker totdat mugen mij gaan storen Dan is het tijd om naar binnen te verkassen. Maar eerst tijd maken voor het EK Ik lees je weer Claudia xxx

Geef een reactie

emoticons
 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.