Jeetje, wat een gedoe!

 

Vanaf 25 mei geldt de nieuwe privacy- en cookies wetgeving en ik kwam er afgelopen week achter dat ik met mijn persoonlijk blogje zonder grote bezoekersaantallen er ook aan moet voldoen. Simpel omdat jij een reactie bij mij kunt achterlaten en daarbij een naam / nickname en je mailadres achterlaat.

Ik doe er verder niets mee, heb niets met Analytics, heb geen advertenties op mijn blog, ik post geen betaalde artikelen. Maar zodra je de mogelijkheid biedt om persoonsgegevens achter te laten (waar dus je naam en mailadres bij horen), moet je aan de nieuwe wetgeving voldoen. Voor mij dus een reden er toch eens verder in te duiken en mijn blog eens weer wakker te maken. Ik vind er anders gewoon de tijd niet voor en dat hoewel ik bloggen nog steeds leuk vind. Maar niet dagelijks dus. Ik heb niet eens genoeg tijd en fantasie voor een dagelijkse Facebook post. Maar oké, 1 blogpost per jaar is wel een beetje weinig…

Maar het is noodzakelijk en ikzelf vind mijn online privacy net zo belangrijk als de jouwe, dus ik heb mijn best gedaan en een privacyverklaring en een cookieverklaring in elkaar gezet. Plus de cookieverklaring van Jetpack (van WordPress, in het Engels) geactiveerd. Het is dus waarschijnlijk dat je af en toe 1 of 2 cookiemeldingen weg moet klikken en bij het achterlaten van een reactie moet bevestigen dat je mijn privacybeleid gelezen hebt (staat ook in de footer). Ik vrees dat je dat net zo vervelend vindt als ik, maar het gaat tenslotte om jouw privacy. En ik hoop dat je de extra kliks wel voor mij wilt doen?

Getrouwd, moeder van twee kids en werkzaam als grafisch vormgever in de marketingafdeling van een online verzendbedrijf. Ik houd van mijn gezinnetje, muziek, journaling, lezen, digital art en bloggen. Hier was ik een hele tijd mee gestopt door tijdgebrek, maar ben vastbesloten de (blog)draad nu weer op te pakken!

Geef een reactie

emoticons
 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.