Mobiele telefoon: Wat doe jij ermee?

Als wij het tegenwoordig over een mobiele telefoon hebben bedoelen wij meestal een smartphone. Ze zijn er nog, de “gewone” mobiele telefoons, maar je ziet ze niet meer vaak. Hoewel er nog steeds liefhebbers van de bekende Nokia 3310 zijn… Niks mis mee, iedereen heeft zijn eigen voorkeuren.

Mobiele telefoon - smartphoneMaar ondertussen hebben volgens een onderzoek in opdracht van Telecompaper 4 op de 5 Nederlanders een smartphone. Onder de jongeren meer (rond 95%), bij de vijfenzestigplussers zijn het iets meer dan de helft. Rond driekwart van deze smartphones zijn Android toestellen, ongeveer 20% draaien op IOS en rond 3% zijn Windows Phones.

 

Galaxy S4 zoomIkzelf heb nu enkele jaren een Samsung Galaxy S4 Zoom, een toestel met een vrij goede camera en optische zoom. Deze telefoon leek mij toen geweldig omdat ik naast bellen en internetten ook prima foto’s mee kon maken. Er zit een 16 MP frontcamera in, dat was toen ik hem kocht vrij veel. Tegenwoordig is dit niet meer ongewoon en zijn sommige (smartphone)camera’s zelfs beter. Ook overwegen voor mij nu de nadelen: Het toestel is vrij lomp, het scherm is voor mij iets te klein en een opslaggeheugen van 8GB is net aan de krappe kant. Ook wordt de telefoon al twee jaar niet meer door Samsung ondersteund. Wat wel altijd grappig is: de meeste mensen denken dat ik met mijn fototoestel sta te bellen Begrijp mij niet verkeerd, het toestel maakt nog steeds fantastische foto’s en heeft geweldige foto opties, maar ik ben gewoon aan verandering toe.

 

Kortom: Ik wil dolgraag een nieuwe mobiele telefoon!

Ik ben bijna 2 jaar actief op zoek en aan het vergelijken. Een nieuwe telefoon koop je niet zomaar. Vooral bel ik sim only, heb dus geen contract met telefoon inclusief. Dus als je dan iets koopt wil je ook dat het deugt en aan al je eisen voldoet. En de keuze is tegenwoordig erg groot en dan moet je ook nog door alle verkooppraatjes heen prikken. Doordat ik zelf in de marketing werk lukt mij dat vrij goed, al zeg ik het zelf. Maar welke is nu mijn ideale telefoon? Ik doe er eigenlijk van alles mee: Bellen, internetten, apps, foto’s nemen, e-books lezen, als agenda gebruiken enzovoort. Ik moet het dus goed voor mij op een rijtje zetten.

 

Wat ik verwacht (en dat is niet weinig):

 • 64 GB intern geheugen (het liefst nog uitbreidbaar, maar het hoeft niet als de rest maar klopt)
 • 4 GB RAM
 • Een snelle processor (zonder dat de telefoon te heet wordt)
 • Een goede camera (vóór tenminste 16 MP, achter 8 MP)
 • Android (Marshmallow)
 • Een scherm van meer dan 5″
 • Een sterke batterij die tenminste een hele dag meegaat
 • En dit alles het liefst niet al te duur (oké, nu wordt het lastiger, hè? )

 

Wat voor een mobiele telefoon moet het worden?

Oneplus 3In ieder geval geen Samsung. Daar heb ik het mee gehad. En, heel eerlijk, ik heb niets met Apple, dus ook geen iPhone. Onafhankelijk ervan dat het zonde zou zijn van de betaalde Android apps. Voor de rest wisselde mijn voorkeur nogal de laatste twee jaar toen ik op zoek was. Motorola, Huawei, LG, HTC… Ik draaide ook een hele tijd om de Oneplus 2 heen, maar was niet volledig overtuigd.

Maar over iets minder dan 2 weken wordt de Oneplus 3 gepresenteerd in 2 verschillende versies en die komt toch heel dicht bij wat ik verwacht. Dus even kijken wat Oneplus te bieden heeft! Onder andere 64 GB intern geheugen, 6 GB RAM, Camera 16 MP / 8 MP, 5,5″ Amoled scherm, snelle processor, Android 6.0.1. Ziet er goed uit qua specificaties, ik wacht nog even de eerste reviews af, maar ik hoop ik heb hem nu eindelijk gevonden.

Wat verwacht jij van een mobiele telefoon? Moet hij ook van alles kunnen? Of gebruik je hem alleen maar voor bellen en sms-en?

 

Getrouwd, moeder van twee kids en werkzaam als grafisch vormgever in de marketingafdeling van een online verzendbedrijf. Ik houd van mijn gezinnetje, muziek, journaling, lezen, digital art en bloggen. Hier was ik een hele tijd mee gestopt door tijdgebrek, maar ben vastbesloten de (blog)draad nu weer op te pakken!

5 thoughts on “Mobiele telefoon: Wat doe jij ermee?

 1. Ik heb tegenwoordig een Nokia Limua 635 omdat ik ziek was van al de ongevraagde Google troep en de dagelijkse updates. Af en toe maak ik een foto en verder is het bellen, sms en Whatsappen wat ik doe. En verder laat ik het ding thuis als ik in mn woonplaats ben. Betalen en internetbankieren die ik altijd op pc want daar staat Norton Internet Security op Ik vertrouw al die Apps niet al beweert Microsoft dat al de Apps vertrouwt zijn en Windows 10 mobiel zo veilig is dat antivirus overbodig is. Best tevreden ermee. Succes met kiezen Claudia Gaat vast lukken !

  1. Internetbankieren en contactloos betalen zou ik ook nooit met mijn telefoon doen! Voor de rest doe ik er vrij veel mee en soms moet ik ook bijv. snel een aanpassing doen op de FB pagina voor het werk, dan is het ook handig als ik een snellere en iets grotere telefoon heb. Maar ik vind het ook heerlijk om af en toe even helemaal niet bereikbaar te zijn!

 2. Succes met het kiezen! Ik ben erg tevreden over Samsung… Ik neem over een tijdje de LG over van m’n man. Ik vind het belangrijk dat apps goed werken en dat er een goede camera opzit. Verder doe ik er niet zoveel mee.

  1. Goed werkende apps zijn idd ook erg belangrijk, daar loop ik nu nog tegen aan. Sommige functies werken niet eens bij mij omdat ik toen zo’n apart model gekozen had. Op de LG’s zitten over het algemeen toch ook heel goede camera’s?

Geef een reactie

emoticons
 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.