Ohrwurm

Ohrwurm

Jullie kennen het zelf  ook wel, je hoort een bepaald lied of het schiet je zomaar binnen en je raakt het dan niet meer kwijt –  een oorwurm dus. Ik moest eerst even kijken,  ik zocht het Nederlandse woord voor het Duitse “Ohrwurm”  en kwam er zo achter dat dit woord dus ook in het Nederlands en in het Engels gebruikt wordt voor een melodie die je blijft achtervolgen.

Ik werd dus vanmorgen wakker en toen was er nog niets aan de hand. Maar toen ik onder de douche stond werd ik “aangevallen”  door de eerste oorwurm:

Ja hoor… Kan de dag niet met een normaal nummer beginnen? Rond het middaguur en gevoelde 30 “Katzenklo’s” (kattenbak) verder was ik er zat van.  Toen schoot mij binnen dat ik ooit ergens gelezen heb dat je in zo’n geval het nummer gewoon èèn keer in zijn geheel moet beluisteren.  Daarna is de oorwurm weg.  Oké, dat heb ik dus gedaan.  En hèhè,  gelukkig met succes! Eindelijk verlost!

Tot ik thuis kwam en ik in gesprek raakte met mijn dochter. Midden in onze dialoog kreeg ik een “hey,  ik ben een meisje!!!”  als antwoord en toen sloegen mijn hersenen weer op hol: meisje? Mädchen? Gaan we weer,  zat ik met de volgende oorwurm:

Oké,  dus nog eens beluisteren.  Deze keer werkte het niet meteen,  dus nog eens beluisterd (hier was zoonlief niet blij mee).  Maar toen was ik gelukkig ook deze plaaggeest kwijt. Ook al was deze minder erg.  Kon ik dus doorgaan met mijn planning,  mij stond nog een afspraak bij de oogarts te wachten. Zonder één van die beesten in mijn oor.  Zo hoopte ik tenminste.

Toen ik daar in de wachtkamer zat en zo voor me heen keek werd ik door het uitzicht op het schilderij aan de muur tegenover “geïnspireerd tot de volgende…  Jullie zeggen het maar het  ligt voor de hand…  Gelukkig was dit snel over zodra ik klaar was en dus niet meer  naar die tulpen moest kijken.

 

Nu aan het eind van de dag ben ik alle oorwurmen kwijt en ga ik lekker met de voeten omhoog genieten van de rust.

Rust? Stilte? Oké, eentje nog…  Als afsluiting… Deze keer is het nummer zelfs goedgekeurd door de rest hier

Getrouwd, moeder van twee kids en werkzaam als grafisch vormgever in de marketingafdeling van een online verzendbedrijf. Ik houd van mijn gezinnetje, muziek, journaling, lezen, digital art en bloggen. Hier was ik een hele tijd mee gestopt door tijdgebrek, maar ben vastbesloten de (blog)draad nu weer op te pakken!

1 thought on “Ohrwurm

  1. Leuk schrijven, Claudia, met leuke nummers heb ik dat niet zo snel, zoals deze de laatste tijd
    Mijn oorwurmen, en dat zijn hélé akelige, dit nummer Katie Melua -- Nine Million Bicycles en de overtreffende trap James Blunt -- You’re Beautiful. En geloof me, dat is echt een ramp, voor mij, ,als dat in je hoofd blijft zitten

Geef een reactie

emoticons
 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.